Nieuwsbericht: 2009 - Rechtswinkel wordt beloond door Gemeente Nijmegen
(Categorie: Rechtswinkels)
Geplaatst door bzz
vrijdag 13 november 2009 - 16:50:36

Rechtswinkel wordt beloond door Gemeente Nijmegen

Nijmegen – Wethouder Lenie Scholten (Zorg en welzijn) heeft Rechtswinkel Nijmegen-West beloond met een subsidie van 4000 euro. De rechtswinkel heeft dit onder meer te danken aan het binnenhalen van de Rechtswinkelier van het Jaar-prijs voor medewerker Suzan Wolters. Wethouder Scholten hoopt met de eenmalige subsidie het werk van de rechtswinkel naar een nog hoger plan te tillen.

De rechtswinkel geeft kosteloos juridisch advies en is daarmee vaak het eerste aanspreekpunt voor mensen die in onzekerheid zitten over hun juridische positie. Suzan Wolters werd uitgeroepen tot Rechtswinkelier van het Jaar voor haar inzet voor Rechtswinkel Nijmegen-West, en voor andere rechtswinkels in de regio. De subsidie is een onverwacht extraatje van de wethouder. “Ik had zelf al een mooie prijs gekregen, maar deze subsidie voor de rechtswinkel is een erg leuke verrassing!” aldus Suzan.

Wethouder Scholten is de rechtenstudenten zeer dankbaar voor hun vrijwilligerswerk. “Ik besef me heel goed dat ik voor een dubbeltje op de eerste rang zit, daarom is het goed om zulke prestatie’s te waarderen.” De Rechtswinkel Nijmegen-West kan het geld heel goed gebruiken. De rechtswinkel verwacht dit jaar totaal 350 hulpvragen te behandelen, dat is een groei van 100 zaken ten opzichte van het jaar 2008. Voorzitter Arjan Nijmeijer: “We kunnen nu onze clienten nog beter helpen, en de continuiteit van ons vrijwilligerswerk waarborgen.”

(bron: rechtswinkel Nijmegen-West)Dit nieuwsbericht is van Platform Rechtswinkels Nederland
( http://www.platformrechtswinkels.nl/news.php?extend.13 )